Recept voor spareribs

Wat heb je nodig
spareribs 500 gram p.p.
dry rub (bbqguru)
mosterd
bruine basterdsuiker
mes
keukenpapier
roomboter
aluminium folie
aardbeienjam
barbecue met deksel
briketten (Hotdevil kokosbriketten)
sparerib rek
rookhout

Wat moet je doen
snij eventuele loszittende stukjes van de ribs af
haal het vlies eraf met het mesje en het keukenpapier
smeer 1 kant in met mosterd en de dry rub
dan hetzelfde voor de andere kant
strooi (licht wat) bruine suiker erop
steek je BBQ aan voor indirect
leg wat rookhout direct op de kolen
zet de ribs in een rek op de bbq, indirect, tegenover de hete kolen
de temperatuur in de bbq moet maximaal 120C zijn
sluit de deksel van de bbq, laat ze 1 1/2 uur staan
haal ze dan van de bbq
leg ze in de aluminium folie
smeer de vleeskant in met aardbeienjam en 1 a 2 stukjes roomboter, eventueel honing of basterdsuiker toevoegen. Voor de bite kun je een hot sauce zoals tabasco toevoegen.
vouw de folie dicht en leg ze terug op de bbq
de temperatuur in de bbq mag naar max 150C
laat ze hier ongeveer een uur of twee op liggen, sluit de deksel
de spareribs zijn gaar als je er met een tandenstoker makkelijk doorheen kunt en als de uiteinden van de ribbetjes een stukje uitsteken. Als je ze oppakt aan 1 kant, moeten ze naar beneden hangen
haal de ribs van de bbq en pak ze uit (pas op, de vloeistof die er uit komt is heet!)
leg ze dan weer terug op de bbq, laat de deksel eraf en smeer de ribben in met de bbq saus
doe dit 2 x voor beide zijdes, iedere zijde ongeveer 5 minuten

check tijdens het bereiden de temperatuur van de bbq, vul zo nodig brandstof bij

Rub, saus, mesjes, briketten en rookhout kun je kopen bij www.bbq-king.nl

Nog een opmerking over eten bereiden in het algemeen, het is klaar als het klaar is. Daarmee wordt bedoeld dat er niet met exacte tijden wordt gewerkt, maar dat je het eten in de gaten moet houden en door er bijv een tandenstoker in te steken om te ontdekken dat het gaar is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Passie voor BBQ