Recept voor Pulled pork

Recept Pulled pork

Pulled pork is low and slow bereid varkensvlees. Het wordt een soort draadjesvlees, lekker mals.

Wat heb je nodig
procureur, schouder of boston butt
rub bijv. BBQguru

Voor de injectievloeistof
100 ml appelsap
50 ml appelazijn
40 ml honing
30 ml worcestershire saus
1 el zeezout, niet te veel.
1 el uiengranulaat

injectiespuit
braadslee of andere bak
alu folie
bbq met deksel
firestarter
aanmaakblokjes (niet die witte!)
kernthermometer voor vlees
long lasting briketten, bij voorkeur kokos
mosterd
appelsap
plantenspuit
barbecue saus
aardbeienjam
roomboter

Wat moet je doen
1 dag van te voren smeer je het vlees in met mosterd en daarna met de rub, Laat dit 1 dag afgedekt in de koelkast liggen.
Op de dag van de bereiding zelf, neem er de tijd voor. 5 kg schouder kan makkelijk 10 uur kosten om de juiste kerntemperatuur te behalen.
Leg het vlees in een braadslee
Injecteer de injectiemix (appelsap, appelazijn, honing, worcestershire saus, etc) om de 5 cm in het vlees
Steek de barbecue aan voor indirect met de minion methode.
Houd briketten achter de hand om aan te vullen als het nodig is
De temperatuur in de barbecue moet ongeveer 110C zijn.
Leg het vlees op de barbecue en sluit de deksel
Na 3 a 5 uur smeer je het vlees in met een bbq saus, bijv. blues hog
spray het vlees ieder uur met appelsap
Als de kerntemperatuur 75C is kan het vlees ingepakt worden in de aluminium folie
Doe er wat appelsap, honing, roomboter en aardbeienjam bij en pak het vlees dan in de folie
De kerntemperatuur moet uiteindelijk 90 a 95 C zijn.
Als deze temperatuur bereikt is, haal je het vlees van de barbecue en laat je het zeker een half uur rusten.
Haal het vlees uit de folie, doe dit samen met de sappen in een bak. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Je kan er nu saus naar smaak door doen.
Op een wit bolletje met coleslaw echt heerlijk!

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Passie voor BBQ