Recept voor picanha

Picanha is het staartstuk van het rund. Het is echt werkvlees, dus veel spier. Als je het goed bereid, vind ik het lekkerder dan biefstuk.

Wat heb je nodig

  • 1 staartstuk, bij voorkeur Black angus
  • zout peper
  • vleesthermometer
  • barbecue met deksel
  • scherp mes
  • barbecuetang

Wat moet je doen

  • Snij het vet van de picanha kruislings tot aan het vlees in.
  • Strooi er zout en peper op. Steek de barbecue aan voor indirecte warmte.
  • Leg het vlees naast de hete kolen (indirect) en doe de deksel dicht. De temperatuur in de barbecue mag rond de 150 graden Celsius zijn.
  • Check met een vleesthermometer de interne temperatuur. Als dieĀ  50 a 52 graden Celsius is, haal dan het vlees er af.
  • Schroei het vlees boven de hete kolen dicht (pas op voor de hoge vlammen) tot het vlees een interne temperatuur van 55 graden Celsius heeft.
  • Laat het 15 minuten rusten, bij voorkeur onder aluminium folie. Snij mooie dunnen plakken.

Eet smakelijk!

 

One thought on “Recept voor picanha”

  1. Voor een Picanha, heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Picanha heeft veel smaak van zichzelf, en het zou het stukje vlees onrecht aan doen, om hier een kruidenrub overheen te doen. Alleen grof zeezout, en eventueel een beetje peper zijn voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Passie voor BBQ